In general in proiectarea peisagistica parcurgem urmatorii pasi:
· Intr-o prima etapa se stabilesc liniile generale, formele gradinii, punctele de interes. Se decide daca se opteaza pentru un stil formal, stil peisager sau stil mixt, daca se prefera modele circulare, dreptunghiulare sau in diagonala, daca se alege un gen maret, vesel, romantic sau linistit. Impreuna cu arhitectul peisagist se urmareste unitatea gradinii si elementele comune pe care trebuie sa le aiba aceasta cu cladirea principala.
· Arhitectul peisagist face masuratori, cerceteaza si inscrie o serie de date necesare proiectarii precum: forma terenului, limitele si rectificarile necesare, denivelarile, factorii climatici, profilul de sol, conditiile hidrologice, vegetatia lemnoasa si ierboasa existenta, etc.
· Se discuta cateva variante priviind alegerea si dispunerea plantelor lemnoase, amanajarilor floricole si a suprafetelor gazonate. Arhitectul peisagist propune si prezinta clientului materialul dendrologic ce urmeaza a fi folosit. Expune clientului caracteristicile fiecarei specii propuse, precum longevitatea plantei, rezistenta la anumiti factori nocivi, ritmul de crestere, inaltimea maxima, forma si desimea coroanei, coloritul scoartei, frunzelor, florilor, fructelor, perioada infloriirii si fructificarii, aromele, plasticitatea si posibilitatea efectuarii de grupari ornamentale.
· Se intocmeste lista materialelor si speciilor dendrologice necesare, se face o propunere financiara estimativa si se discuta bugetul. In functie de toate aceste coordonate se realizeaza proiectul de amenajare peisagistica. Schita de amenajare se realizeaza cu ajutorul aplicatiilor software 2D(in plan) si 3D(in spatiu), oferind o imagine de ansamblu si vizibilitate proiectului. Dupa aprobarea de catre client a design-ului, stabilirea costului proiectului si semnarea contractului, se trece la realizarea efectiva a lucrarii. Comandați un proiect de la noi și vă vom ajuta să-l implementați.